Najpomembnejša je pot Poglej celoten video

Tourne je razburljiv, inteligenten avtodom po meri, ki spreminja način dojemanja mobilnosti, potovanj, izletov, kampiranja in veliko več.

Zapeljite se kamor koli –
varno, preprosto, po predpisih

Na prvi pogled je Tourne kot navaden kombi, vsaj po videzu. To pa zato, ker to tudi je, in to je tisto najboljše - ker je tako praktičen.

Kaj se kuha?

Kuhinja v avtodomih Turne je inteligentna, kompaktna in praktična. Ima ustrezni plinski kuhalnik z dvojnim gorilnikom, hladilnik in umivalnik iz nerjavečega jekla, vse pa je mogoče pokriti s pametno, zložljivo akrilno delovno površino. Tako lahko pripravite in skuhate ali preprosto pogrejete konkretne obroke, kjer koli in kadar koli. Zgornje in spodnje omarice so močne, lepe in praktične s funkcionalnimi zapiralnimi in varnostnimi mehanizmi, ki zagotavljajo, da vaše stvari ostanejo na mestu.

Bodite na toplem, bodite mobilni

Sistem ogrevanja je v avtodomih Tourne kombiniran z izolacijo kabine, kar vam zagotavlja, da ostanete na toplem in se počutite udobno ne glede na vreme.

Dobro spite,
veliko spite

Tourne Dream4 se ponaša z edinstveno, patentirano zasnovo, ki v standardnem avtodomu omogoča spanje do štirih oseb. V nekaj zelo preprostih korakih, ki jih zmore vsakdo, je mogoče v samo nekaj minutah jedilnico preurediti v drugo dvojno posteljo.

Naspite se
z Dream4

Edinstveni sistem avtodoma Tourne Dream4 vam omogoča prilagoditev za prenočitev štirih oseb, in to na pravih posteljah. Zadnja kabina je opremljena z nič kaj skromno in udobno dvojno posteljo. Medtem je mogoče v osrednjem delu kabine dnevni in jedilni prostor hitro preurediti v drugo spalnico s prav tako kakovostnima vzmetnicama za še dva zadovoljno utrujena popotnika. Noben drug avtodom te velikosti ne omogoča spanja na štirih pravih posteljah, saj le Tourne uporablja inteligentno zasnovo, ki najbolje izkoristi prostor ter se ponaša z izjemno in prilagodljivo funkcionalnostjo. več...

Več kot odličen razgled

Okna avtodomov Tourne so poravnana z vozilom (in niso, kot je to običajno, izbočena), zato so okna in vozilo bolj aerodinamična, tiha in bolje izolirana. Še bolje pa je to, da so okna dvojno zastekljena, zato kabina ostaja prijetno hladna, tudi ko zunaj pripeka sonce. Strešni okni v zadnjem in osrednjem delu kabine zagotavljata dovolj svežega zraka in svetlobe, kadar si to želite, ter imata snemljiva senčilo in komarnik, ki nadležne žuželke zadrži zunaj. Tretje strešno okno nad kopalnico zagotavlja tudi obilico mehkejše, naravne svetlobe, in to zelo diskretno. več...

Bodite na toplem, bodite na hladnem

Najprej je večina kabine avtodoma Tourne ovita v kakovostno izolacijo Armaflex, kar zagotavlja dobro izoliranost ter s tem udobje. Pozimi in v hladnejšem okolju je tako v avtodomu zagotovo toplo, v poletnih mesecih pa hladneje kot zunaj. V ogrevalni sezoni zahvaljujoč talnemu ogrevanju kabina ostane topla in suha ter v celoti izkoristi najboljši hibridni sistem ogrevanja, ki je trenutno na voljo. Kakovostni grelnik Webasto uporablja dizelsko gorivo in propan za ogrevanje vode in zraka, s čimer ustvari varno in udobno okolje tako za bivanje kot vožnjo. več...

Podrobni pogled

360° ogled notranjosti

Ključni podatki

Vozilo Peugeot Boxer
Število ležišč 4
Število sedežev 4
Teža 2815 - 2857 kg
Dolžina 599 cm
948 4035 5998 1015 2580-2650

Zgodba Tourne

Avtodom za vse letne čase

Tourne je resnično avtodom, oblikovan za uporabo skozi vse leto in kjer koli. Od samega začetka smo ga razvijali v tesnem sodelovanju z izkušenimi skandinavskimi partnerji, ki so prispevali posebno funkcionalno oblikovalsko senzibilnost, pametno tehnologijo in poznavanje zahtevnih podnebnih razmer.

Korenine avtodomov Tourne

Tourne je ročno sestavljen v središču Evrope, v osrednji Sloveniji, v državi, znani po bogato raznolikih regijah, okusih in pokrajinah, ki se nahaja med Italijo, Avstrijo, Madžarsko in Hrvaško. več...

Tourne je metafora za državo, v kateri ga izdelujemo: je sorazmerno majhen in pameten, prilagodljiv, dobro zasnovan in uravnotežen. In skozi posebno lepoto države, od mehkega južnega obalnega dela do ostrih in robustnih gorá, radi potujejo tako domačini kot tujci. To pomeni tudi, da poznamo kampiranje in vožnjo ter cenimo stvari takšne, kakršne so v vsej svoji pristni naravni lepoti in učinkovitosti.

Oprema avtodomov Tourne

Vsa strukturna oprema - postelje, mize, omare in kuhinjske omarice, pulti in veliko več – je iz kakovostnega lesa, ki jih lokalno izdeluje priznani sodobni mizarski in pohištveni izvajalec ter (tihi) dobavitelj nekaterim najbolj prestižnim blagovnim znamkam v Evropi. več...

Linije, barve, površine in zaključki so pametni in oblikovni z okusom ter jih je enostavno vzdrževati. LED osvetlitev je svetla, zmogljiva in učinkovita ter dostopna in se nahaja tam, kjer jo potrebujete. Stvari delujejo in jih najdete takšne in prav tam, kjer bi jih pričakovali - skupaj z nekaj presenečenji.

Načrtovanje avtodomov Tourne

Okus skandinavskega dizajna - pridih elegance, preprosta funkcionalnost - zadovoljuje srednjeevropsko moč in trajnostnost, avtodomom Tourne pa smo dodali pridih južne strasti in šarma. Vse to je navdihnila ljubezen do odprtih cest in avantur ter odkrivanja novih obzorij. več...

Kombiniranje mobilnosti, udobja in funkcionalnosti v zaprtem prostoru predstavlja velik izziv, zato je vodja dizajna v projekt Tourne prinesel dolgoletne izkušnje s področja jadrnic in jadralne tehnologije. Vendar obstoječega nismo preprosto prilagodili ali predelali, ampak smo k mobilni izkušnji pristopili s samega začetka in na vsakem koraku vključevali inteligentne rešitve.

Vsi smo že velikokrat slišali, da ne gre za cilj, temveč za pot. Pa vendar so za nas enako pomembne destinacije, saj radi potujemo in obiskujemo različne kraje. Tokrat nam ni treba izbirati - zakaj tudi bi, ko pa imamo lahko oboje?