O nas in kombiju

Tournejeva zgodba

Vsi smo že velikokrat slišali, da ne gre za cilj, temveč za pot. Pa vendar so za nas enako pomembne destinacije, saj radi potujemo in obiskujemo različne kraje. Tokrat nam ni treba izbirati - zakaj tudi bi, ko pa imamo lahko oboje?

Origins, treatment, design

 • Korenine avtodomov Tourne

  Tourne je ročno sestavljen v središču Evrope, v osrednji Sloveniji, v državi, znani po bogato raznolikih regijah, okusih in pokrajinah, ki se nahaja med Italijo, Avstrijo, Madžarsko in Hrvaško.

  Tourne je metafora za državo, v kateri ga izdelujemo: je sorazmerno majhen in pameten, prilagodljiv, dobro zasnovan in uravnotežen. In skozi posebno lepoto države, od mehkega južnega obalnega dela do ostrih in robustnih gorá, radi potujejo tako domačini kot tujci. To pomeni tudi, da poznamo kampiranje in vožnjo ter cenimo stvari takšne, kakršne so v vsej svoji pristni naravni lepoti in učinkovitosti.

 • Oprema avtodomov Tourne

  Vsa strukturna oprema - postelje, mize, omare in kuhinjske omarice, pulti in veliko več – je iz kakovostnega lesa, ki jih lokalno izdeluje priznani sodobni mizarski in pohištveni izvajalec ter (tihi) dobavitelj nekaterim najbolj prestižnim blagovnim znamkam v Evropi.

  Linije, barve, površine in zaključki so pametni in oblikovni z okusom ter jih je enostavno vzdrževati. LED osvetlitev je svetla, zmogljiva in učinkovita ter dostopna in se nahaja tam, kjer jo potrebujete. Stvari delujejo in jih najdete takšne in prav tam, kjer bi jih pričakovali - skupaj z nekaj presenečenji.

 • Načrtovanje avtodomov Tourne

  Okus skandinavskega dizajna - pridih elegance, preprosta funkcionalnost - zadovoljuje srednjeevropsko moč in trajnostnost, avtodomom Tourne pa smo dodali pridih južne strasti in šarma. Vse to je navdihnila ljubezen do odprtih cest in avantur ter odkrivanja novih obzorij.

  Kombiniranje mobilnosti, udobja in funkcionalnosti v zaprtem prostoru predstavlja velik izziv, zato je vodja dizajna v projekt Tourne prinesel dolgoletne izkušnje s področja jadrnic in jadralne tehnologije. Vendar obstoječega nismo preprosto prilagodili ali predelali, ampak smo k mobilni izkušnji pristopili s samega začetka in na vsakem koraku vključevali inteligentne rešitve.

NAŠE VREDNOTE IN CILJI

Naši cilji

Želimo alternativo kičastim, neuporabnim, pomanjšanim hotelskim sobam v avtodomih. Zato se podobno kot pri tehničnih parametrih tudi naše oblikovanje odmika od ustaljenih trendov. Izziv je zahteven. Eleganco in prefinjenost forme je potrebno povezati z udobjem, funkcionalnostjo, trajnostjo, tehničnim lastnostmi in prostorskimi omejitvami. Vse mora biti na svojem mestu, udobno, skladno in trdno, končni cilj pa je ugodje in zadovoljstvo uporabnika. Dobre oblike se ne da opisati, ker jo je potrebno občutiti in doživeti.

Naše vrednote

 • harmonija
 • funkcionalnost
 • trajnost
 • vrhunska energija
 • k podrobnostim
 • jasno in preprosto
 • prilagodljivost
 • osebno in po meri

Najpomembnejša je pot